Kuinka täyttää auton renkaat oikein?

Katso huolto-ohjeesta tai kuljettajan sivureunasta auton valmistajan suosittelemia paineita. Ajoneuvosi painonjaosta riippuen paine voi olla erilainen edessä ja takana. Kuorma vaikuttaa myös suositeltuun paineeseen: mitä enemmän kuormitus olet, sitä enemmän sinun täytyy renkaista renkaista.

Rengaspaine kylmänä:

Ihannetapauksessa sinun tulisi tarkistaa ja säätää kylmää painetta, koska vierintä aiheuttaa renkaan ylikuumenemisen ja lisää paineen. Täytä kylmäsäätö autosi valmistajan ilmoittamaan paineeseen.

Kuuma paine:

Valmistajan ilmoittama paine on kylmä, ilman rullaa. Kun renkaasi ovat viileitä käytön jälkeen, ne menettävät noin 0,3 baarin paineen. Joten on suositeltavaa, että renkaat ylikuormitetaan 0,3 baarilla, jotta saadaan oikea paine.

Talvella:

Voit ylikuormittua 0,2 baarilla talvisissa sääolosuhteissa, koska kylmä laskee renkaiden paineita.

Korkeudessa:

Mitään muutoksia ei tarvita, kylmä, joka vähentää painetta, kompensoidaan paineen lisäämällä korkeudella. Nämä kaksi efektiä poistavat toisensa.

Moottoritiellä:

Voit kasvaa 0,3 bar, jos olet tottunut pitkiin matkoihin nopeilla akseleilla. Tämä auttaa rengasta kestämään paremmin kulutuspinnan murskausvaikutuksen johtuen suuresta kierrosluvusta minuutissa suurella nopeudella. Tämä suositus on erityisen pätevä suurten nopeuksien ystäville.